van aardappel en knolselderij
spitskool
gebakken ui en knoflook
gedroogde tomaat
peper, zout en wat pittige paprikapoeder
erbij kleine gehaktballetjes
aubergines uit de oven
de gehalveerde aubergines met wat olie eerst in folie in de oven laten garen
daarna de binnenkant eruit schaven met een lepel
dat bak ik in de pan met ui en knoflook
de auberinges vul ik daarmee
daarna wat heel kort gestoomde broccoli en gedroogde tomaat erover
wat fijn gehakte tijm en rozemarijn
en bovenop stukjes feta
(kan ook goed met zachte geitenkaas of gewone kaas)
en nog heel even terug in de oven
tot de kaas zacht is en wat gaat kleuren
erbij eten we een salade
van geraspte paarse wortel
tomaatjes
bleekselderij
peterselie
en gecarameliseerde walnoten en peccannoten
(de noten doe ik een paar minuten in de pan met boter en agave)
nog wat olie, rode balsamico en peper erover en klaar is het
lunch
zuurdesemboterham vanmenno
met avocado, mayonaise en kurkuma
gekookt ei
peper en zout
en slaatje
van waterkers
venkel, artisjokhart en peterselie
erbij een glas verse wortelsap
Geen opmerkingen:
Een reactie posten