donderdag 27 juni 2013

hutspot











































menno doet in de bakkerij testjes met een ander soort speltmeel
en maakt hiermee echt een heerlijk brood 
wat we thuis met z'n allen opeten



we eten 's avonds pompoentaart uit de oven
dat maak ik van bladerdeeg
met op de bodem wat fijngehakte noten
(bijna alle noten kunnen goed hierbij,
zelf gebruik ik meestal hazelnoten, maar ook walnoten, pecannoten 
of amandelen zijn heel lekker in deze taart)
daarna doe ik een laag gefruite ui en knoflook erop
dan een laag rauwe bladspinazie
in het midden komt pompoen, 
in kleine blokjes gesneden,
die ik eerst zeker wel een uur op laag voor in een pan met deksel
zachtjes laat bakken
op de pompoen weer een laag spinazie
en bovenop lekker wat kaas
(alle kaas is lekker erbij, net wat je lust, 
ik doe meestal gewoon jonge graskaas omdat dat zo lekker smelt)

erbij eten we een frisse sla
van botersla, radijs, augurk en tuinkers





met een restje van de groetenomelet die ik laatst maakte
maak ik nu een salade
de omelet snijd ik in dunne reepjes die ik nog even kort bak in de pan
voor de sla gebruik ik spinazie, peterselie en wat artisjokken op olie
erbij eten we verse artisjok
voor beiden gebruik ik dezelfde dressing 
(olie, wittewijnazijn, mosterd, beetje mayonaise en beetje yoghurt en lekker veel peper)









































gisteravond maakte ik noodles met groenten en garnalen
broccoli, wortel en kleine groene asperges stoom ik kort
bosui, gember en kurkuma bak ik eventjes
de garnalen op hoog vuur kort bakken 
en afblussen met wat soyasaus en pittige chilisaus
eroverheen lekker veel koriander en beetje bieslook 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten